Att låta trycka profilkläder är både ett trevligt och smart sätt att göra reklam för sitt företag. Genom att ens logo syns gör man inte bara direkt reklam för sig själv, sina produkter och sina tjänster utan även indirekt då flitigt använda profilkläder ständigt närvarar i kundens blickfång och därmed anbringar associationer. Har man till exempel en mycket speciell färgkombination som sin stil och profil kommer denna med tiden att automatiskt bli kopplad till ditt företag så fort kunden ser den.

En av de viktigaste faktorerna i beslutsfattandet av vilken typ av profilkläder man vill beställa åt mottagaren är när och hur man vill att de skall användas. Svaret är naturligtvis så mycket och länge som möjligt och därför bör man ta sig en funderare på vad som passar bäst. Har man kunder som är mycket sportiga och man dessutom själv har en produkt som har med sport att göra är det klokt att trycka upp kläder som man kan idrotta i, till exempel t-shirts och träningsoveraller. På så sätt blir inte bara kunden glad för sin present utan kommer ständigt att ha er i åtanken medan han eller hon tränar och dessutom göra vidare reklam för er på gymmet eller i löpspåret.

Har man å andra sidan kunder som är mer kontors- eller i allmänhet inomhus-inriktade kan det vara bättre med profilkläder som passar för det, som till exempel slipsar, sjalar liksom skjortor. Är det frågan om serveringspersonal kan en uppsättning snygga, tighta t-shirts med lite trendigare design passa ännu bättre.

Mottagaren skall framförallt känna att gåvan är mycket användbar och det är just därför det är så viktigt att man tar sig lite tid att ta reda på vad som är allra mest praktiskt och användbart. Att ge en keps till kunder som mest sysslar med hårvårdsprodukter är inte lika uppskattat som en häftig t-shirt.