Att hitta det perfekta profilklädesplagget kan ibland vara lite klurigt. Det finns många alternativ och det är viktigt att målgruppen förses med något som de verkligen kommer att använda. Olika situationer kräver på så sätt olika sorters profilkläder. En stor del av det som dikterar ens profilkläders lycka är årstiderna. Människor klär sig ständigt olika beroende på klimat och väder och därför är det viktigt att välja rätt klädesplagg för rätt årstid.

Vinter

Under vintern önskas varma och mysiga kläder som låter användaren fly från det kalla klimatet. Tryckta mössor, vantar och halsdukar är ett utmärkt alternativ. Alla tre använd

s nästan dagligen av de flesta under vintertid. De används också bara utomhus där de ses av förbipasserande. Varma kläder som tröjor, tjocka byxor, vinterjackor, sockor och liknande passar även bra och kommer till stor användning.

Vår

Vid vårens ankomst kommer nya möjligheter då den långa vintern nu är över. Det milda klimatet får de träningsaktiva att ta med sin träning utomhus. Träningskläder önskas nu av många och blir ett utmärkt alternativ. Både långärmade och kortärmade träningskläder kommer till användning då klimatet ofta skiftar. Gympaskor, tunnare jackor och tunnare tröjor gör också succé.

Sommar

Sommarens varma klimat får många att längta efter kallare tider. Nu krävs svalkande klädesplagg som tryckta linnen, T-shirts, pikéer och shorts. Även huvudbonader som kepsar och hattar blir nu önskade då de förser skydd mot sol och hetta. Tryckta sandaler och flip-flops kommer också till användning.

Höst

Hösten tar med sig en kallare och ruggigare tillvaro. Tryckta utomhuskläder som jackor, västar, mössor, vantar och liknande passar alldeles utmärkt. Mycket av det som fungerar på vintern fungerar även på hösten då båda årstiderna kräver varmare kläder. Regnkläder blir även efterfrågade för att brottas med det ruggiga klimatet. Varmare tröjor, byxor och liknande fungerar också, speciellt om de är stickade.